پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1404/02/18

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه بویر احمد، گفت: تغذیه با شیر مادر یک راه حل جهانی برای فراهم نمودن فرصت های برابر و شروع عادلانه زندگی برای تمام افراد است. این شیوه تغذیه، سلامت، رفاه و بقای زنان و کودکان در سراسر جهان را ارتقا می دهد.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه بویراحمد، گفت: تغذیه با شیر مادر یک راه حل جهانی برای فراهم نمودن فرصت های برابر و شروع عادلانه زندگی برای تمام افراد است. این شیوه تغذیه، سلامت، رفاه و بقای زنان و کودکان در سراسر جهان را ارتقا می دهد.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی داشگاه علوم پزشکی یاسوج دکتر محمد مهدی بانشی، افزود:تغذیه با شیر مادر یک راه حل جهانی برای شروع یکسان و عادلانه زندگی برای همه است و زیربنای سلامت و بقای زنان و کودکان محسوب می شود.


وی تصریح کرد: شیرمادر کاملا برای تامین نیازهای تغذیه ای و ایمونولوژیکی کودک طراحی شده است، تغذیه با شیر مادر یک روش طبیعی و مطلوب تغذیه کودکان و ارتقا دهنده پیوند عاطفی بین مادر و کودک بدون توجه به موقعیت است.


دکتر بانشی، اضافه کرد: نرخ شروع تغذیه با شیرمادر در جهان نسبتا بالا است ، اما فقط 40 درصد از تمام شیرخواران زیر 6 ماه به طور انحصاری با شیرمادر تغذیه می شوند و فقط 45 درصد آنان تغذیه با شیر مادر را تا 24 ماهگی ادامه می دهند.


وی در پایان یادآور شد: افزایش تغذیه مطلوب با شیرمادر می تواند از مرگ بیش از 823 هزار کودک و 20 هزار مادر در هر سال پیشگیری نماید.


قائم مقام ریئس دانشگاه علوم پزشکی استان، گفت: عدم تغذیه با شیر مادر با درجه کمتر هوش ارتباط دارد که منجر به زیان اقتصادی در حدود 302 میلیارد دلار در سال می شود.


دکتر فرزاد وفایی، عنوان کرد: برای رسیدن به هدف تعیین شده مجمع جهانی بهداشت  WHA  مبنی بر " حداقل 50 درصد  تغذیه انحصاری با شیر مادر تا سال 2025 " اقدامات هماهنگ مورد نیاز است.


وی ابراز داشت: در حالی که پیشرفت های قابل توجهی صورت گرفته است اما کارهای زیادی برای پر کردن شکاف بین سیاست ها و اجرا باید انجام شود. ما با هم می توانیم از تغذیه با شیر مادر بعنوان بخش مهمی از تغذیه خوب، امنیت غذایی و کاهش فقر دفاع کنیم.


دکتر وفایی با اعلام برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر  بر سه موضوع اشاره و بیان داشت:پیشگیری از تمام انواع سوء تغذیه سوء تغذیه به معنی کم وزنی و نیز اضافه وزن است، که با بیماری های غیر مسری ارتباط دارد. این دو فرم سوء تغذیه ، پیامدهای عمده ای برای سلامت در کوتاه مدت و درازمدت دارند.


دکتر فرزاد وفایی یاد آور شد: تامین امنیت غذایی حتی در زمان بحران امنیت غذایی به معنای دسترسی به غذا برای تمام مردم درتمام اوقات است. این بستگی به دسترسی به مواد غذایی، توان مالی و انواع بحران ها برای مثال گرسنگی، بلایای طبیعی، درگیری ها و تخریب محیط زیست دارد.


پزشک متخصص اطفال و قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی در پایان خاطر نشان کرد:  شکستن چرخه فقر : گرسنگی، خانواده های فقیر را به یک مارپیچ نزولی هدایت می کند و مانع از خروج آنان از چرخه فقر می شود. تغذیه با شیر مادر به پیشگیری از تمام انواع سوء تغذیه کمک می کند، امنیت غذایی شیرخواران و کودکان خردسال را تامین می کند، و در نتیجه به مردم و ملت ها برای خروج از چرخه گرسنگی و فقر کمک می کند، بنابراین زیربنا و اساس زندگی است.


به گزارش وب دا: کمیته دانشگاهی ترویج تغذیه با شیرمادر با حضور دکتر فرزاد وفایی پزشک متخصص اطفال و قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی، دکتر بانشی سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه بویر احمد،معاونت درمان، روسای دانشکده های پزشکی، پرستاری و مامایی، روسای بیمارستان های استان و مدیران شبکه بهداشت و درمان هشت شهرستان استان در سالن اجنماعات این معاونت برگزار شد.